A4A Rivolta Savioni Architetti

Refreshment area
Iper, La grande i

Monza hypermarket, 2017

A new layout and set-up of the refreshment area of 365 sq. m. with a seating capacity of 148, 30 of which are outdoors. On the first floor of the hypermarket, A4A works on space to create a welcoming and bright place. Separate areas are marked off by screens of natural wooden slats which with their lozenge pattern recall garden trellises. The areas are defined while keeping all the perspectives open, both internal and towards the outside through the glass view.






The ceiling faced with sound-absorbent panels designs a rainbow which follows the vault, alternating the three colours of the palette of the furnishings. The back and entrance walls are papered with a pattern of giant blades of grass.

photos Martino Lunghi