A4A Rivolta Savioni Architetti

“che languorino” Food Court
Iper, La grande i

Piazza Portello Shopping Centre
Milan, 2017

Redefinition of the relations with the square and the hypermarket of the part of the building on two floors for the food court.

The project stands out by the hospitable mood, the comfort and understated elegance of the areas. Neutral shades prevail, the materials are natural and sound-absorbing, the furnishings are simple, and the minimalist graphics can already be seen in the backlit sign.







On the ground floor, a wooden floor-to-ceiling shelving element which joins the two levels is eye-catching and becomes the new façade towards the hypermarket.
The upper floor is designed to create more secluded situations through dividing the space into three areas: the central bistro, the small open rooms and the winter garden with its tilted roof – visible from the square – becoming a distinguishing feature.






All the communication, delivered with succinct messages printed on panels of natural wood, is distributed on the walls.

Studio A4A’s work also extends to the visual identity (logotype and graphics) and communication (naming, claim, copywriting).

download the press release

photos Martino Lunghi